Клучен збор: хартија

Џиновски цвеќиња – Вртелешки!

Потребни мтеријали:   Украсна хартија Стапче, гранка… Лепак Ножици Игла Големината на украсната хартија може да биде по ваш избор... >>

Неверојатен костим полжав за маскенбал!

Потребни материјали:   кафеава хартија (пакпапир); кант трака; ножици; ленти; венче; топчиња од стиропор. Најпрво направете ја школката на полжавот.... >>

Снегулки од хартија

Потребни материјали:   бели листови; ножици; конец бел; молив; лепило. Исечете ги белите листови според примерите кои што претходно сте... >>

Направи лампион Снешко од хартија

Потребни материјали:   бели листови хартија; лепило; ножици; волница; портокалови туфки; селотејп; црн фломастер. Најпрво на два листа хартија нацртајте... >>

Шарена змија од хартија

Потребни материјали:   лист хартија; водени бои; округли сад ( за полесно да ја нaцртате змијата); фломастери во рализчни бои;... >>

Лесни и интересни октоподи од хартија

Потребни материјали:   листови хартија А4 во различни бои; фломастери; ножици; лепило; стикери очи. Следете ги чекорите како на сликата.... >>

Поларно мече

Потребни материјали:   2 листа хартија – А4; водени бои; црн маркер; стикери очи; ножици; лепило. Обојте го едниот лист... >>