Клучен збор: Антарктик

Кој пол е постуден? Јужниот или Северниот пол?

Каде е многу студено,а каде е многу, многу студено? На Јужниот пол или на Северниот пол? И двата Земјини пола, Северниот пол... >>

15 студени факти за пингвините

Дали и на вас ви студи исто како и на пингвините на Антарктикот? Дознајте нешто повеќе за пингвините, за тоа... >>