#СЕДИДОМА ПРЕДИЗВИК БР.1

2020-03-29

како расте зумбул

Jана ја интересира се што ја опкружува. Сака да чита, да истражува, да црта, да танцува, да прави експерименти, да спортува, да си ја средува собата… Доаѓањето на пролетта секогаш ја возбудува. Овој пат се восхитуваше на едно пролетно цвеќенце зумбул. Го виде во паркот и од тогаш не престана да се интересира за него. Поставуваше многу прашања во една минута како на пример:

Јана ве прадизвикува да истражувате заедно!
Користете интернет, енциклопедии, книги, списанија од кои можете да пронајдете голем број на информации за ова растение. Запишете/нацртајте ги, сликнете ги, а потоа испратете ни ги во коментарите подолу.
Бидете креативни, поттикнувајте ја креативноста!
Уживајте во предизвикот!

Клучни зборчиња: ,