Најбрзиот ролеркостер во светот

2016-08-21

Каде би се наоѓал најбрзиот ролеркостер во светот ако не во Светот на Ферари. Тој се наоѓа во Обединетите арапски емирати во Абу Даби и неговото име е Формула Роса.

Неговата должина е 2.2 км., висок е 52м., а достигнува брзина до неверојатни 239км. на час. Кој од вас би имал храброст да се качи на едно вакво лудо возење а?