Кој стои позади гласовите на ликовите од Барајќи ја Дори?

2016-12-05

Анимираниот филм “Барајќи ја Дори” ја покажува авантурата на рибата Дори и нејзините пријатели. Рибата Дори со своето добро срце, но лошо памтење тргнува во потрага по своите родители. Во таа потрага запознава многу интересни пријателчиња. Погледнете кој стои позади гласовите на ликовите од анимираниот филм “Барајќи ја Дори”.

Октоподот Хенк – актерот Ед Онил

oktoopod-henk

Китот Бејли – актерот Тај Бурел

kitot-bejli

Чарли и Џени – Јуџин Леви и Дајан Китон

charli-i-djeni

Рудер и Флук – Доминик Вест и Идрис Елба

foki

Китот Дестени – актерката Кејтлин Остин

kit

Ражата Господин Реј – актерот Боб Петерсон

raza

Немо – младиот актер Хајден Роленс

nemo

Марлин – актерот Алберт Брукс

marlin

Желката Краш – актерот Ендру Статон

zelkata

Дори – водителката и актерка Елен Деџенерс

dori

Погледнете го анимираниот филм и уживајте во авантурата на Дори и нејзините пријатели!