Кој е ваш омилен лик во Зутопија?

2016-08-26

Анимираниот филм Зутопија е можеби најдобриот анимиран филм оваа година. Зутопија местото во кое  секој може да биде тоа што ќе посака ги претставува животните во улога на луѓе, но ги задржува нивните животински карактеристики. Па така секој лик во филмот е посебно интересен и смешен. Кој од овие ликови ви е вас најомилен?

  • Џуди Хопс, вид на животно: Зајак, професија: најдобриот полицаец во Зутопија.

Judy-Hopps

  • Ник Вајлд, вид на животно: Лисица, занимање: лажливец.

zootopia-jason-bateman-as-nick-wilde

  • Шефот Бого, вид на животно: Бафало, професија: шеф на полицијата на Зутопија.

Zootopia_Bogo_watches_Gazelle

  • Полицаецот Клохаусер, вид на животно: Чита, професија: Рецепционист во полицијата во Зутопија.

Clawhauserdonut

  • Главен асистент Белветер, вид на животно: Овца, професија: главен асистент на градоначалникот на Зутопија.

zootopia-jenny-slate-as-assistant-mayor-bellwether

  • Флеш, вид на животно: Мрзливец, професија: најбрзиот мрзливец во одделот за мамали во Зутопија.

Zootopia-Flash

  • Господин Биг, вид на животно: артички крт, професија: мафијаш.

zootopia-disney