Инфо

ЛЕТЕН КУРС ЗА МАГИИ И ВОЛШЕБСТВА НИКУЛЕЦ

Здружението на граѓани за едукација и креативност на деца и млади НИКУЛЕЦ КРЕАТИВА, шеста година по ред им овозможува на... >>

Слободни игри во природа

Се сеќавате кави биле вашите детски денови? Исполнети со игра, дружење, забава. Кај баба и дедо во село, во парк,... >>

Училиште во природа

Училишта во природа или градинки во природа биле популаризирани во Скандинавија уште во 1950-тите. Оттогаш, концептот за ваков тип на... >>

Рубикова коцка

Иако Рубиковата коцка беше најпопуларна во 80-тите години на минатиот век сепак и денес коцката сѐ уште е доста позната... >>

Да дознаеме повеќе за кампувањето

Ноќевање надвор од домче. Спиење под ѕвездите. Воздушно легло, полско креветче, шатор … или само картон над земја. Можеби изнајмување... >>

Дали знаете како се создаваат громови?

Што е тоа грмотевица?   Грмотевица е бура со громови и молњи. Се создава во облакот кумулонимбус и најчесто е... >>

Неверојатно! Откриени се 7 нови планети!

Вселенскиот телескоп Спицер на НАСА откри седум нови планети кои орбитираат околу една ѕвезда. Планетите е наоѓаат во орбитата на... >>

10 Неверојатни факти за Змејовите

Змеј  е фантастично, митолошко суштетство, кое според својот изглед е близок до змија и рептил. Змејовите биле прикажувани најразлично: со крилја,... >>