Жаби што скокаат – оригами

2016-11-23

Потребни материјали:

 

  • лист хартија;
  • фломастери.

origami-frog-easy-folding-instructions-jumping-how-tofold-make-kids

Направете интересни оригами жапчиња што скокаат. Најпрво земете лист хартија, по можност во зелена боја  и исечете ја 15см. на 15см. Потоа погледнете го ова видео, следете ги инструкциите и ќе направите жаба што скока. Кога ќе бидат готови жапчињата оригами декорирајте ги по желба. Ииии играта може да започне…

Клучни зборчиња: ,