Уметнички слики од есенски листови

2016-11-22

Потребни материјали:

 

  • есенски листови;
  • темперни бои;
  • четка за боење;
  • бели листови.

Соберете есенски листови од школскиот двор во различни големини и облици. Потоа на задната страна на листот обојте го со различни есенски бои. Притиснете го листот на белата хартија и ќе добиете прекрасна копија во различни бои.

1s

Направете композиција од неколку листови и декорирајте по желба.

4s