Слончиња од хартиени чинии

2016-08-05

Потребни материјали:

  • Хартиени чинии;
  • Ножици;
  • Лепак;
  • Бела хартија;
  • Црн фломастер;
  • Водени бои/Темперни бои.
  1. Нјпрвин исечете ја хартиената чинија како што е покажано на сликата.

paper-plate-elephant-craft

2. Обојте ја чинијата во вашата омилена боја, исечете две кругчиња од белата хартија, нацртајте очи со црниот фломастер и залепете ги.

paper-plate-elephant-craft-2

3. Од делот кој што ви остана од чинијата направете ја сурлата на слонот и залепете ја.

paper-plate-elephant-craft-for-kids-

Уживајте и забавувајте се!

Клучни зборчиња: , ,