Театар на сенки!

2017-02-20

Потребни материјали:

 

 • Картон;
 • Ножици;
 • Лепак;
 • Прозрачна мрсна хартија;
 • Црн фломастер;
 • Црн хамер;
 • Бела боица;
 • Стапчиња.
 1. Од картонот направите рамка, а потоа залепете ја прозрачната мрсна хартија.

 1. Исечете три дела кои ќе ги искористите за украсување на рамката и со фломастер нацртајте украсни линии. Потоа внимателно залепете ги на рамката.

 1. На црниот хамер со бела боица нацртајте карактери или предмети кои ќе ги користите во претставата, а потоа залепете ги на стапче. Уживајте во играта!

Клучни зборчиња: , ,