Светкав микрофон од тоалетна ролна

2017-04-23

Потребни материјали:

 

  • ролна од тоалетна хартија;
  • хартија во боја по желба;
  • лепило;
  • ножици;
  • стикери;
  • лампион со светки.

Исечете и залепете ја хартијата во боја на тоалетната ролна. Потоа залепете ги стикерите и на крај на горниот дел од ролната залепете го лампионот.

Сега заедно со вашите другарчиња можете да играте и пеете со новиот светкав микрофон.

Клучни зборчиња: ,