Снегулки од хартија

2016-12-22

Потребни материјали:

 

  • бели листови;
  • ножици;
  • конец бел;
  • молив;
  • лепило.

Исечете ги белите листови според примерите кои што претходно сте ги испринтале или исцртале. Можете да направите различни видови на снегулки и во различни големини. Залепете ги на краевите од конците и закачете ги на некое место кое ви одговара да висат. Уживајте во снежната глетка!

Следете го видеото и ќе направите совршени снегулки!

 

Клучни зборчиња: ,