Неверојатен костим полжав за маскенбал!

2017-03-27

Потребни материјали:

 

  • кафеава хартија (пакпапир);
  • кант трака;
  • ножици;
  • ленти;
  • венче;
  • топчиња од стиропор.

Најпрво направете ја школката на полжавот. Исечете парче од хартијата, згужвајте го и почнете да го виткате како на сликата.

Крајот на хартијата залепете го со кант трака и почнете да виткате во вид на полжав.

Кога ќе го свиткате полжавот залепете го крајот за да не се одмота.

Направете уште еден ист ваков полжав и залепете ги еден со друг. Од едната страна ставете парче картон и на него закачете ги лентите како на сликата. За да ги направите очите на полжавот свиткајте две парчиња хартија, на едниот крај залепете топчиња од стиропор кои претходно сте ги обоиле, а на другиот крај залепете ја со венчето.

Така го добивте најинтересниот костим полжав за овој маскенбал. Уживајте!

 

Клучни зборчиња: , , ,