Како да направите домашен снег?

2017-01-12

Потребни материјали:

 

  • 500 гр. сода бикербона;
  • една крема за бричење.

Забавувајте се на овие студени денови во вашиот дом и направете лажен снег. Најпрво ставете ја сода бикербоната во еден голем сад.

Потоа ставете ја кремата за бричење.

Измешајте убаво за да се добие хомогена смеса.

Ииии играта со снег може да започне. Направете Снешко или снежни топки и украсете ги. Уживајте!

 

 

Клучни зборчиња: , ,