Фантастична куќа од картон!

2017-02-19

Потребни материјали:

 

  • Големи картонски кутии;
  • Ножици;
  • Скалпел;
  • Украсна хартија;
  • Двострана леплива лента или Течен лепак;
  • Фломастер или молив.
  1. Одберете кутија од која ќе ја направите куќата. Со фломастер или молив нацртајте прозори и врата по ваша желба, а потоа исечете ги со скалпел.

  1. Исечете ја украсната хартија и со течниот лепак или двострана леплива хартија залпете ја. Потоа исечете квадрати (ќерамиди) од картон и изградете го покривот на куќата. Квадратите лепете ги во хоризонтални линии една над друга почнувајќи од доле па нагоре. Украсете ја куќата по желба на вашето дете.

Можете да направати различни куќички од картон. Уживајте во креативноста!

Клучни зборчиња: ,