Диносауруси од тоалетни ролни

2017-02-26

Потребни материјали:

 

  • тоалетни ролни;
  • ножици;
  • темперни бои и четка;
  • црн фломастер.

Диплодокус

Нацртајте го Диплодокусот на тоалетната ролна како на сликата.

Потоа пресечете по линијата.

Превиткајте ја опашката и главата надолу како на сликата.

На крај обојте го диносаурусот и нацртајте му очи со фломастер.

Трицератоп

Нацртајте го телото и главата на Трицератопот на тоалетната ролна како на сликата.

Исечете го телото и главата. Превиткајте ја опашката надолу.

Исто така превиткајте ја и главата надолу, а роговите превиткајте ги нагоре како на сликата.

Исечете ја главата на диносаурусот и превиткајте го долниот дел за полесно да направите два реза каде што ќе ги протнете роговите.

Протнете ги роговите низ главата и обојте го Трицератопот.

На крај декорирајте го и нацртајте му очи.