Дедо Мраз во оџак од тоалетна ролна

2017-01-09

Потребни материјали:

 

  • тоалетни ролни;
  • црвена, црна и бела хартија;
  • лепило;
  • црн фломастер;
  • ножици.

Најпрво исечете парче од црвената хартија во големина колку тоалетната ролна и потоа нацртајте цигли со црниот фломастер.

Залепете ја црвената хартија околу тоалетната ролна. Потоа исечете ги главата, нозете, рацете и торбата на Дедо Мраз од црвената, црната и белата хартија како на сликата.

Заглавете го Дедо Мраз во оџакот со тоа што ќе го залепите во ролните.

Клучни зборчиња: , ,