Ве молиме обновете ја страната за да се прилагоди таблата за цртање...
цртај на таблата!

Слободни игри во природа

Се сеќавате кави биле вашите детски денови? Исполнети со игра, дружење, забава. Кај баба и дедо во село, во парк,... >>


Училиште во природа

Училишта во природа или градинки во природа биле популаризирани во Скандинавија уште во 1950-тите. Оттогаш, концептот за ваков тип на... >>


Рубикова коцка

Иако Рубиковата коцка беше најпопуларна во 80-тите години на минатиот век сепак и денес коцката сѐ уште е доста позната... >>


Да дознаеме повеќе за кампувањето

Ноќевање надвор од домче. Спиење под ѕвездите. Воздушно легло, полско креветче, шатор … или само картон над земја. Можеби изнајмување... >>МАТЕМАТИКА
МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК
ПРИРОДНИ НАУКИ
ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ
МУЗИКА
УМЕТНОСТ

БИДИ КРЕАТИВЕН
ГАЛЕРИЈА
ВИЦОТЕКА
Ладно

Наставничката ги прашува децата:
– Деца, зошто сега во Америка е ладно?
Малиот Трпе дига рака и вика:
– Затоа што Колумбо ја открил, а никој не ја покрил.

Сиромашно време

Наставникот:
Јас немам, ти немаш, тој, таа, тоа немаат… Трпе, кое време е ова?
Трпе:
– Сиромашно време.

Дигитрони

Си биле 2 дигитрони виделе компјутер и му рекле:
– Леле ама си развиен!

 

ТРУДНОСТ

На буквата Н и ѕвонат на врата. Отвара врата и буквата Њ му вика: – Извини што не ти кажав толку време, ама ти си таткото

МЕРИДИЈАН

Се возат два меридијани во космосот на точак, едниот меридијан на другиот му вели: – Абе толку години сме заедно, и ќе ти кажам тајна, абе напоредник сум!