Ве молиме обновете ја страната за да се прилагоди таблата за цртање...
цртај на таблата!

Да дознаеме повеќе за кампувањето

Ноќевање надвор од домче. Спиење под ѕвездите. Воздушно легло, полско креветче, шатор … или само картон над земја. Можеби изнајмување... >>


Дали знаете како се создаваат громови?

Што е тоа грмотевица?   Грмотевица е бура со громови и молњи. Се создава во облакот кумулонимбус и најчесто е... >>


Неверојатно! Откриени се 7 нови планети!

Вселенскиот телескоп Спицер на НАСА откри седум нови планети кои орбитираат околу една ѕвезда. Планетите е наоѓаат во орбитата на... >>


10 Неверојатни факти за Змејовите

Змеј  е фантастично, митолошко суштетство, кое според својот изглед е близок до змија и рептил. Змејовите биле прикажувани најразлично: со крилја,... >>МАТЕМАТИКА
МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК
ПРИРОДНИ НАУКИ
ОПШТЕСТВЕНИ НАУКИ
МУЗИКА
УМЕТНОСТ
ЕКСТЕРНИ ТЕСТОВИ

БИДИ КРЕАТИВЕН
ГАЛЕРИЈА
ВИЦОТЕКА
Ладно

Наставничката ги прашува децата:
– Деца, зошто сега во Америка е ладно?
Малиот Трпе дига рака и вика:
– Затоа што Колумбо ја открил, а никој не ја покрил.

Сиромашно време

Наставникот:
Јас немам, ти немаш, тој, таа, тоа немаат… Трпе, кое време е ова?
Трпе:
– Сиромашно време.

Дигитрони

Си биле 2 дигитрони виделе компјутер и му рекле:
– Леле ама си развиен!

 

ТРУДНОСТ

На буквата Н и ѕвонат на врата. Отвара врата и буквата Њ му вика: – Извини што не ти кажав толку време, ама ти си таткото

МЕРИДИЈАН

Се возат два меридијани во космосот на точак, едниот меридијан на другиот му вели: – Абе толку години сме заедно, и ќе ти кажам тајна, абе напоредник сум!